вівторок, 11 квітня 2023 р.

Дистанційне навчання. Основи правознавства. 9 клас


Особливості адміністративної та кримінальної відповідальності ...
ТЕМА: Практичне заняття. Особливості адміністративної відповідальності неповнолітніх
Сьогоднішній урок присвячений практичному застосуванню знань, які ви набули під час вивчення теми: «Адміністративне право». Наша робота буде поділена на ряд завдань (різного рівня складності), які слід виконати в зошитах та здати не пізніше 10 квітня
Теоретичний матеріал розміщений у підручнику на ст. 161-165, 167-174.
Завдання № 1.
Порівняйте адміністративну відповідальність неповнолітньої Аліни С. 14 років і повнолітньої Марини К, 18 р. Дівчата, гуляючи вулицею, гучно співали пісні, брутально лаялися, на зауваження не реагували. Через таку поведінку були затримані нарядом поліції.
Неповнолітня дівчина 14 р.
Повнолітня дівчина 18 р.






Завдання № 2
Ø Вирішення юридичних задач
1. Дільничний інспектор 15.06.2016 р. склав протокол стосовно Кирила, 17 років, яким зафіксував факт розпивання останнім спиртних напоїв у громадському місці. Того ж дня Кирила затримано в маршрутці, де він чіплявся до громадян та нецензурно лаявся. Працівник поліції склав протокол, який направлено за підвідомчістю.
Ø Запитання: Дайте кваліфікацію діям Кирила та визначте, які примусові заходи можуть бути застосовані до нього ?

2.Сестри Марія і Юлія (уче​ниці 8 і 10 класів загальноос​вітньої школи) захоплювали​ся сучасною музикою — ро​били магнітофонні записи і майже весь вільний час слу​хали їх удома. Траплялося, що, включаючи магнітофон, вони виставляли акустичні колонки на вікно і відкрива​ли його навстіж. Коли меш​канці почали висловлювати невдоволення з приводу над​то гучних «концертів», сест​ри сприйняли ці зауваження не лише як нерозуміння су​часної музики, а й як посягання на свободу свого доз​вілля. І ось фінал: Марію та Юлію разом з батьками ви​кликають на засідання комісії у справах неповнолітніх вико​навчого комітету міської ради.
Ø Запитання: На підставі статті 184 Кодексу про адміністративні правопорушення України (див. дод.) визначте, яку відпові​дальність нестимуть батьки в разі скоєння їхніми дітьми ад​міністративних правопорушень.


VII. Домашнє завдання: повторити пройдений матеріал, підготуватись до самостійної роботи


Немає коментарів:

Дописати коментар